Jaartraining

In de Jaartraining kom je in contact met een vrouwelijk erfgoed en de spirituele geschiedenis van het ritme. Met de framedrum krijg je een uniek instrument in handen voor plezier, verdieping en welzijn. Naast het solospel, het oefenen thuis, brengt het samenspelen in een drumcirkel een prettige verbinding met de andere drumsters teweeg en wordt het ritmespel krachtiger. De verschillende ritmes, die je leert zijn eenvoudig dit 1e jaar. De ritmes worden gedurende 10-20 minuten gespeeld. De klanken, de beat, de resonanties van het vel brengen lichaam en ziel in beroering. Hoe universeel de uitwerking van klank ook is, de trillingen kunnen door ieder anders worden ervaren. Daarin ga je een persoonlijke weg en word je steeds meer 'een' met je drum.
We spelen op een drum met een echt vel vanwege haar resonantie. In het aanschaffen van een drum krijg je advies. Het is beperkt mogelijk om een drum te huren.
Je bent van harte welkom, ongeacht leeftijd of muzikale ervaring!

De Jaartraining bevat 8 lesdagen op een zaterdag, een maal in de 6 weken in Nijmegen en start bij voldoende belangstellenden.