WinterRetreat Sacred Drumming

Data: 20-21-22 januari 2019. De Retreat Sacred Drumming biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in jezelf door middel van muziek en stilte. Deze drie dagen kun je pauzeren en naar binnen keren, in het stille landschap van Athanor zijn en geïnspireerd raken. De aarde kan dan nog wel bedekt zijn met een laag sneeuw doch in de aarde zelf beginnen de zaden langzaam te ontwaken. Wat ligt er diep in jou te ontwaken?

De drum is je instrument waardoor je ruimte schept voor verstilling. Haar aanhoudende ritmen laten je uit het denken gaan. Haar vibraties brengen je in harmonie met jezelf en je omgeving. Haar allerfijnste trillingen raken je ziel. In je handen kan de drum je andere hart zijn, je diepste stem. In het spelen klink jij door haar, in het luisteren vertelt ze jou. Elk gevoel laat zich resoneren in je drum.
De drumsessies zijn verschillend en steeds afgestemd. Zo bespelen we de drum zacht voor heling en ontspanning en juist krachtig voor dans en expressie. We bespelen haar voor een ritueel of als we buiten de aarde onder onze voeten voelen.

Inspiratiebron: Tussen de sessies in begeven we ons op het pad naar het hoge noorden. Beelden van de ongerepte sneeuwvlakten en uitgestrekte bevroren meren raken je innerlijk landschap aan en versterken het gevoel van vrij en onbegrensd te zijn. Natuurlijk wachten er krachtige vrouwen in warmere gebieden, maar deze verhalen en liederen hebben de kou gekozen. Ze spreken tot je over je drumroots, je rendierziel en de wilde wijsheid in je zelf. Ze spreken tot je om dat wat niet meer nodig is achter te laten en mee voorwaarts te nemen wat veilig bewaard is gebleven in je hart.

In de ochtenden wordt er niet gepraat en de avonden hebben een ritueel karakter. Er is er voldoende ruimte om je terug te trekken en naar buiten te gaan.

De Retreat is voor gevorderden en voor beginners, als je een introductie of workshop in framedrumming hebt gevolgd. Weet je ingebed en verbonden als je deel uitmaakt van een drumcirkel van vrouwen, waarin de vibraties zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht terwijl jij een innerlijke reis maakt.

De WinterRetreat vindt plaats vanaf zondag 20 januari 14.00 uur tot en met dinsdag 22 januari 16.00 uur 2019.

Kosten Retreat en accommodatie: € 390 inclusief 21 % btw, koffie, thee, fruit, lunches, vegetarische maaltijden, logies op een 2-persoonskamer. Met een toeslag van € 38 is een 1-persoonskamer mogelijk.

Locatie: Centrum Athanor, Hooislagen 9, te Lochem. www.centrumathanor.nl

Opgave: vóór 21 december 2018: info@isabellaverbruggen.nl

Tel: 024- 848 21 63 / 06 222 82 433