Isabella Verbruggen Framedrums

Workshop Soul Drumming

Voor beginners:  zaterdag 13 maart 2021

Vanwege de Corona maatregelingen is deze geannuleerd.

Deze workshop geeft je de gelegenheid de wereld van de framedrum en haar mogelijkheden te exploreren. Door de dag heen volgen het pad dat ons leidt naar een van onze voorouderlijke drumroots.

We spelen eenvoudige ritmen, we luisteren en ondergaan de schoonheid en kracht van de ritmische muziek. We oefenen de vier basisstrokes op de Tardrum die de vier elementen; vuur, aarde, lucht en water belichamen en ook zo klinken. Stem, drum en de walkbeat weven we door elkaar en tenslotte dansen en drummen we in een cirkel samen. Stap voor stap realiseren we dit in de workshop.

Misschien, zoals zoveel vrouwen, word je ook geraakt en geïnspireerd door het spiritueel erfgoed. Muzikale ervaring is niet nodig. Drums zijn aanwezig! Als je een drum in je bezit hebt, neem haar mee.

In verband met afstand en ruimte kunnen maximaal acht belangstellenden deelnemen. Over de maatregelingen ten aanzien van de corona krijg je kort voor aanvang bericht. Je kunt je opgeven via het contactformulier. Je ontvangt zo spoedig mogelijk antwoord.

Vervolg

Deze dag biedt je tevens de gelegenheid om te onderzoeken of je je verder wilt bekwamen in het framedrummen en tot welke drum je je aangetrokken voelt. Er wordt een tweewekelijkse cursus aangeboden op de dinsdagavond.

Solospel

Veel drumsters geven de voorkeur aan het drummen in een groep. Anderen gaan een geheel eigen weg, spelen solo en nemen privélessen. De subtiele ritmen en de klanken van framedrums lenen zich uitstekend voor samenspel met zang en andere instrumenten zoals gitaar, harp viool en klarinet. 

Deelname:€ 105, inclusief koffie, thee en lunch
Tijdstip:10.00-17.00 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Datum:13 maart 2021
Plaats:Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen