The Feminine Path of the Framedrum

Vanaf half-gevorderden

In deze jaartraining 2022-2023 verdiep je je in het muzikale erfgoed van vrouwen. Het framedrummen is afgestemd op de seizoenen. Drumtechnieken op de tar en op de drum met jingles komen aan bod.

Wanneer je, als half-gevorderde drumster, reeds de basisvaardigheden van het framedrummen hebt eigen gemaakt, kun je tijdens dit traject je drumervaringen uitbreiden en haar werking op lichaam, geest en ziel verder exploreren. Wellicht laat je vaker je drum klinken en speel je voor een bepaald doel of bij een bijzondere gebeurtenis. Vele uren drummen zal je techniek verfijnen en je drum meer doen zingen terwijl ondertussen je eigenheid zich vanzelfsprekend laat uitkristalliseren.

De Jaartraining bevat 6 lesdagen en vindt eenmaal in de zes-zeven weken plaats.

Ze wordt gegeven door Isabella Verbruggen met medewerking van Els Geraets. Els is taoïste en als onderwijzeres 35 jaar werkzaam aan de Vrije School.

Deelname: € 690
Tijdstip: 10.00 uur-17.00 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Data: 29 oktober, 10 december 2022, 4 februari, 18 maart, 6 mei, 24 juni 2023
Plaats: Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

The Feminine Path of the Framedrum

Ritme & Rituelen

Tijdens de 2e Jaartraining voor vanaf half- gevorderde drumsters leer je je verder te bekwamen in het bespelen van de tar, drums met schellen en tamburello. Je wordt uitgenodigd je te verdiepen in de spirituele geschiedenis van ritme, de kracht van ritme op lichaam en geest en in het sacrale element van de framedrum. Verschillende rituelen komen aan bod. Deze zijn afgestemd op het ritme van de seizoenen en verbonden met godinnenarchetypen die in onze psyche werkzaam zijn. We onderzoeken de jonge vrouw, de priesteres, de amazone, de queen, de moeder en de crone.

Er wordt tijd en zelfwerkzaamheid van je gevraagd om opdrachten uit te voeren en onderzoek te doen. Een commitment om tussen de lesdagen in een keer bij elkaar te komen om te drummen en/of een krachtplaats te bezoeken is zeer gewenst.

Deze Jaartraining heeft 6 cursusdagen en wordt afgesloten in september 2022 met een weekend bij Centrum Athanor in Lochem. Dit weekend wordt apart in rekening gebracht.

Meer informatie is op aanvraag verkrijgbaar.

Leiding: Isabella Verbruggen en Els Geraets

Els is priesteres, drumster, taoïste en 35 jaar juf aan de Vrije School.

Deelname:€ 630
Tijdstip:10.00 – 17.00 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Data:30 oktober en 12 december 2021, 22 januari, 26 maart, 14 mei en 18 juni 2022
Plaats:Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65 te Nijmegen, 7 min lopen van Centraal Station

.