drumcirkel in yurt Muziekreis de Etrusken Midden-Italië

Muziekreis naar het gebied van de Etrusken

Drumsessies in Midden-Italië, juni 2018

In juni 2018 verzorgden Selma Sevenhuijsen en Isabella Verbruggen een reis naar het Meer van Bolsena, het hart van Etruskenland in Midden-Italië. We reisden langs oude heilige plekken rondom het meer, maakten muziek op framedrums en voerden ceremonies uit.

We verbleven we in een gastvrije B&B Orto delle Fate in het oude vissersdorpje Marta, aan de oever van het meer. In de reis drumden we in het landschap en in de Yurt. Het was heel prettig om in deze sfeervolle ronde ruimte de drumsessies te laten plaatsvinden.

Tempel- en Woestijnreis met muziek

Tempel- en Woestijnreis met muziek, 2005-2009-2012

Rita van der Heijden & Isabella Verbruggen

In deze reizen namen we de deelneemsters mee naar Luxor, naar de vruchtbare Nijlvallei met haar rijke Egyptische cultuur. Hier ademt alles geschiedenis vermengd met het kleurrijke heden. We verbleven in een sfeervol hotel aan de Nijl. Vanuit hier bezoeken we de tempels die de universiteit van de Oude Wereld waren. In de 2e week reisden we af naar de meest vruchtbare en dichtst-bevolkte oase Dakhla waar we overnachten bij de bedoeïenen. Daarna vertrokken we naar de droge, westelijke woestijn. Wellicht kun je je voorstellen dat je in de eindeloze zandvlakten stil wordt van binnen, aangeraakt en één met Al Wat Is……      Egypte bezoeken betekent teruggaan naar een van de bronnen van de traditie van de framedrum. Framedrums en sistrums zien we vaak afgebeeld in taferelen op tempelmuren. De tempels werden akoestische ontworpen om het geluid van de heilige muziek te versterken.