WinterRetreat

14-15-16 december 2022

The Feminine Path of the Framedrum

Deze driedaagse drum retreat biedt je de gelegenheid om de verbinding die je met je framedrum hebt te intensiveren. Op weg naar Midwinter kun je even pauzeren, naar binnen keren en gevoed worden door in het landschap van Athanor te zijn met haar steencirkel, labyrint, maanvijver en mini tor.

De drum is je instrument, een wild en heilige vat waarin je drumervaringen zich verzamelen. Door haar een lange tijd te bespelen kom je in diepere lagen van jezelf. In het spelen klink jij door haar, in het luisteren vertelt ze jou. Elk gevoel, elke intentie laat zich resoneren in je drum.

Drumsessies

Iedere sessie heeft een eigen karakter. Zo bespelen we de drum zacht voor heling en ontspanning en juist krachtig met beweging en dans. We bespelen haar voor bij een mantra, met klank, met onze stem, voor verstilling en introspectie. We bespelen haar om ons af te stemmen voor een ritueel en wanneer naar buiten gaan en de donkere aarde onder onze voeten voelen. Bovenal keren we tot onze drum voor plezier en voor de beleving. Weet je ingebed als je deel uitmaakt van een drumcirkel waarin de vibraties zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht terwijl jij een innerlijke reis maakt.

Innerlijke reis

Tussen de drumsessies in is er ruimte voor inkeer en volgen we de moederlijn naar het hoge noorden. Beelden van de ongerepte sneeuwvlakten en uitgestrekte bevroren meren raken je innerlijk landschap aan en versterken het gevoel van vrij en onbegrensd te zijn. Natuurlijk wachten er ook oermoeders op je in warmere gebieden maar deze verhalen en liederen hebben de kou gekozen. Ze spreken tot je over je voorouderlijke drumroots, je rendierziel en de wilde wijsheid in jezelf. Ze spreken tot je om dat wat nu niet meer nodig is op het koude ijs achter te laten en mee voorwaarts te nemen wat veilig bewaard is gebleven in je hart.

Verdere info

Tijdens deze dagen is er ruim gelegenheid om je terug te trekken of te gaan wandelen. De Retreat is voor elke drumster en voor beginners, als je een basiscursus of een les hebt gevolgd. Wanneer je een drum alleen met een stok bespeelt of een ander passend muziekinstrument en deel zou willen uitmaken van deze drumcirkel, neem dan contact met mij op om te overleggen.

De Retreat wordt gegeven door Isabella Verbruggen met medewerking van Els Geraets. Els is taoïste en als onderwijzeres 35 jaar werkzaam aan de Vrije School.

Deelname:€ 535,- Dit bedrag is inclusief ontbijt, lunch, vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie, thee, water en vers fruit. Je verblijft op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. De toeslag voor eenpersoonskamer is € 48,50
Let op! Bij opgave vóór 1 oktober, ontvang je een vroegboekkorting van € 50 en wordt het bedrag € 485.
Data & tijdstip:De ontvangst is op woensdag 14 december 2022 om 10.30 uur
Het vertrek is op vrijdag 16 december 2022 om 16.00 uur
Locatie:Centrum Athanor, Hooislagen 9 Lochem
www.centrumathanor.nl