Drum- en Dansdag met de Tarantella

Zaterdag 17 augustus 2024

Iedere zomer vindt in Zuid-Italië in Puglia het Festival La Notte Della Taranta plaats. Gedurende veertien dagen kun je steeds in een ander dorpje genieten van deze muziek, gespeeld door vele groepen met zang, dans en haar hypnotische ritmen. Tot in de vorige eeuw werd de tarantella als een helende trance-dance uitgevoerd door vrouwen die getroffen werden door de ‘mythische beet’ van de giftige spin, de tarantula, en door mannen die tot de outcast behoorden.

Deze dag duiken we in de hartstochtelijke en veelzijdige muziek van de Tarantella. We resoneren mee in haar liederen die een grote levendigheid uitdrukken, gevoelens van vreugde, verlangen en pijn vertolken. We spelen tarantella-ritmen op de tamburello en op de drums met schellen. Tenslotte laten we ons meevoeren op het ritme van de tarantellamuziek en dansen we de pizzica. Wit en rood zijn de kleuren van de tarantella. Iets kleurrijks en zwierigs aantrekken is welkom.

Voor wie? Deze dag is voor beginners en gevorderden. Tamburello’s zijn aanwezig! Mocht je zelf een drum met schellen hebben, neem deze dan mee.

Opgave: email: info@isabellaverbruggen.nl / tel: 06 222 82 433
Tijdstip: 10.00-16.30 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Plaats:Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65 te Nijmegen
Deelname:€  65  inclusief koffie/thee e.d. Zou je voor de lunch iets mee willen nemen voor een gezamenlijke Potluck?