The Feminine Path of the Framedrum

Vanaf half-gevorderden

In deze jaartraining 2022-2023 verdiep je je verder in het muzikale erfgoed van vrouwen. Telkens is het framedrummen afgestemd op het ritme van het jaarwiel en de cyclische processen in het leven van vrouwen zoals het jonge meisje, de geliefde, de moeder, de queen en de crone. Hierin laten we ons inspireren door verschillende godinnen en hun archetypen. Zo kun je het bespelen van de framedrum ervaren in heel haar volheid. Drumtechnieken op de tar en op de drum met jingles komen aan bod.

Wanneer je, als half-gevorderde drumster, reeds de basisvaardigheden van het framedrummen hebt eigen gemaakt, kun je tijdens dit traject je drumervaringen uitbreiden en haar werking op lichaam, geest en ziel verder exploreren. Wellicht laat je vaker je drum klinken en speel je voor een bepaald doel of bij een bijzondere gebeurtenis. Vele uren drummen zal je techniek verfijnen en je drum meer doen zingen terwijl ondertussen je eigenheid zich vanzelfsprekend laat uitkristalliseren.

De Jaartraining bevat 6 lesdagen en vindt eenmaal in de zes-zeven weken plaats.

Ze wordt gegeven door Isabella Verbruggen met medewerking van Els Geraets. Els is taoïste en als onderwijzeres 35 jaar werkzaam aan de Vrije School.

Deelname: € 690
Tijdstip: 10.00 uur-16.30 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Data: 29 oktober, 10 december 2022, 4 februari, 18 maart, 6 mei, 24 juni 2023
Plaats: Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen