The Feminine Path of the Framedrum

Jaartraining vanaf halfgevorderden

Zoals je wellicht weet…….met de Framedrum heb je een uniek en veelzijdig instrument in handen. Ze is als een orakel, een wild en heilig vat waarin je drumervaringen zich verzamelen. Ze is een spiegel van je ziel. In het spelen vertel jij haar, in het luisteren vertelt zij jou.

Met haar ritmespel, schenk je, geef je rust, verbind je mensen met elkaar, schep je vreugde. In het drummen zet jij de lange lijn van de vrouwelijke drummusici voort en bereik je vrouwen, zusters, tantes en dochters. Met de drum aan je zijde word je uitgenodigd  of heb je misschien zelf al een drumcirkel, een maancirkel die vrouwen met elkaar verbindt.                   

In deze jaartraining bekwaam je je verder in het framedrummen, de geschiedenis van het ritme en haar toepassingen. De lessen zijn afgestemd op de krachten die werkzaam zijn in de natuur. We laten ons er door dragen, verinnerlijken ze door visualisatie en embodiment en vertolken ze in het drummen. Daarnaast is er iedere bijeenkomst een zangles. Hierin kun je je stem exploreren om deze tenslotte met het drumspel samen te laten gaan.

Framedrumming

Wanneer je, als half-gevorderde drumster, reeds de basisvaardigheden van het framedrummen hebt eigen gemaakt, kun je tijdens dit traject je techniek uitbreiden met Free Hands Style en de Lap Style en Tar Style verder verfijnen. Het gebruik van de metronoom wordt een vereiste. Hierdoor leer je het ritme perfect spelen! Naast drumtechnieken op de Tar komen ook de drum met jingles en tamburello aan bod.

Wellicht laat je vaker je drum klinken en speel je voor een bepaald doel of bij een bijzondere gebeurtenis. Vele uren drummen zal je techniek verbeteren en je drum meer doen zingen terwijl je eigenheid zich ondertussen vanzelfsprekend laat uitkristalliseren.

Het Jaarritme

1* Samhain      –  transformatie, drummen en wijsheid

2* Winter         –  introspectie, drummen en meditatie

3* Imbolc         –  heling, drummen en het genezende effect

4* Lente           –  speelsheid, drummen en expressie

5* Beltane        –  sensualiteit, drummen en dans

6* Zomer          –  het schenkende, drummen voor een ritueel en ceremonie

7* Herfst           – bezoek krachtplek

Verder info nog onbekend.

Deelname:
Tijdstip: 10.00 uur-17.00 uur, ontvangst vanaf 9.30 uur
Data:
Plaats: Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen