Over mij

Isabella Verbruggen Soul Drumming

Boeken zijn magisch...

Ze hebben het vermogen je leven te veranderen. Dat gebeurde met mij toen ik in 1998 het boek 'When the Drummers Were Women' van Layne Redmond in handen kreeg. De geschiedenis van vrouwen in relatie tot hun muziek intrigeerde mij zeer. Ik ging op zoek naar framedrum en raakte al gauw bevlogen.

Her-inneren van oude wijsheid

In 2003 nam ik deel aan een Priesterestraining, in ritme met het jaarwiel, die ik mij herinner als bijzonder plezierig. Mijn kennis kristalliseerde zich uit in beleven. Me verdiepen in het heilige vrouwelijke, de godin in vele gedaanten en archetypen, heb ik als heilzaam ervaren. Krachtplaatsen bezoeken, sacrale ruimten scheppen, rituelen en ceremoniën begeleiden is wat ik mij heb eigen gemaakt en nog steeds graag doe.

Samen drummen, een bron van plezier, heling en verbondenheid

Door de jaren heen vertaalde ik Layne's boek: 'En de Drummers Waren Vrouwen' en werd ik zelf co-opleider van priesterestrainingen. Met framedrumming faciliteerde ik: cursussen, workshops, jaartrainingen en retreats en met een muziekgroep performances. In samenwerking organiseerde ik Tempel- en Woestijnreizen met Muziek naar Egypte en een Muziekreis naar het gebied van de Etrusken in Italië.

Geleidelijk aan ontwikkelde zich een eigen stijl waarin het framedrummen van een oud ritueel transformeerde naar een ceremoniële vorm die past bij de behoefte van de samenleving van nu. Onderzoek naar de sacrale en culturele elementen van de framedrum en het effect van ritme op onze geest, ziel en lichaam, wat tegenwoordig wetenschappelijk kan worden bewezen, heeft mijn aandacht.

In ritme zijn met jezelf, je omgeving en met al wat is

Mijn intentie is framedrumming te implementeren als een waardig en spiritueel onderdeel van het leven van alledag, in ritme met de natuur, voor plezier, heling, introspectie en rituelen. Ik breng vrouwen graag in contact met de muziek en het erfgoed van de framedrum. Ik geloof er in dat de drum in al haar verscheidenheid en door velen bespeeld, kan bijdragen in schoonheid en harmonie aan onszelf en aan de wereld om ons heen.