Winter~Blessings

Chanting the Chakra’s, zaterdag 4 januari 2025

Tijdens Winter~Blessings, hartje winter, brengen we lichaam en geest opnieuw in balans door te drummen, door ritmische ademhaling en het ritmisch zingen van heilige klanken. We spelen een steady ritme op onze framedrum, chanten de chakra’s en strijken langs snaarinstrumenten, de tanpura en de nada-tarangini. Klankschalen en kleine percussie versieren het geheel.

Subtiele vibratie

Elk chakra heeft een basisklank en elk bloemblad van een chakra heeft eveneens een klank die resoneert in een bepaald lichaamsdeel. De combinatie van de lange klanken en het pittige tempo van het ritme op de drums heeft een dubbel effect. De trillingen in ons lichaam brengen ontspanning terwijl het ritme om focus vraagt en ons wakker houdt. Tussen de chakra’s in is er stilte en ruimte voor introspectie.

Drummen of chanten

Op de dag zelf verdelen we ons steeds in twee groepen. Terwijl de ene helft drumt en muziek maakt chant de andere helft. Daarna wordt er gewisseld. Het ritme wat we drummen is steeds hetzelfde ritme en gaat vergezeld van onze ademhaling. Op de uitademing klinken we diepe tonen. Bij deelname krijg je tevoren het ritme toegestuurd en aanwijzingen voor de ademhaling en de Aum-klank. Zodat je deze al thuis kunt beoefenen.

Voor wie?

Winter~Blessings is heilzaam en een uitnodiging aan elke framedrumster! Mocht er nog plaats zijn…… en wens je in deze atmosfeer te zijn, zing en/of bespeel je een passend instrument dan ben je eveneens welkom!

Potluck

Zou je voor de lunch wat lekkers te eten mee willen nemen voor een gezamenlijke Potluck?

Deelname:€ 85, inclusief koffie, thee e.d. en lesmateriaal
Datum:Zaterdag 4 januari 2025
Tijdstip:10.00-17.00 uur. Ontvangst vanaf 9.30 uur. We sluiten af met een drankje.
Plaats:Centrum Cordium, De Ruyterstraat 65 Nijmegen.