WinterRetreat

The Feminine Path of the Framedrum

Deze driedaagse Drumretreat biedt je de gelegenheid om de verbinding die je met je framedrum hebt te intensiveren. Op weg naar Midwinter kun je even pauzeren, naar binnen keren en gevoed worden door in het landschap van Athanor te zijn met haar steencirkel, labyrint, maanvijver en mini tor.

De drum is je instrument. Zij is als een orakel, een wild en heilige vat waarin je drumervaringen zich verzamelen. Ze is de spiegel van je ziel. Door haar een lange tijd te bespelen kom je in diepere lagen van jezelf. In het spelen klink jij door haar, in het luisteren vertelt ze jou. Elk gevoel, elke intentie laat zich resoneren in je drum.

Drumsessies & Innerlijke reis

Tijdens een drumsessie spelen we lang een-en-hetzelfde ritme. Zo scheppen we een doorgang naar een diepere laag in onszelf. De ritmische beat herinnert ons immers aan de pulse van het bloed van onze moeder. Drummen is een echo van dit allereerste geluid en brengt ons terug bij een ongeconditioneerd bewustzijn. Door geluid en ritme gaan we terug naar deze natuurlijk staat van Zijn.

Iedere sessie heeft een eigen karakter. Zo bespelen we de drum zacht voor heling en ontspanning en juist krachtig met beweging en dans. We bespelen haar om een verhaal te vertellen, reizen te maken en onze dromen te bekrachtigen. We keren tot de drum om ons afstemmen voor een ritueel en wanneer we naar buiten gaan en de donkere aarde onder onze voeten voelen. Bovenal keren we tot onze drum voor plezier en introspectie.

Weet je ingebed als je deel uitmaakt van een drumcirkel waarin de vibraties zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht terwijl jij een innerlijke reis maakt.

We volgen de moederlijn naar het hoge noorden. Beelden van ongerepte sneeuwvlaktes, bevroren meren en ijskristallen raken je innerlijk landschap aan en versterken je gevoel van vrij en onbegrensd te zijn. In het ons herinneren van oeroude vrouwen die door dit ruige landschap trokken, worden we eraan herinnerd onze eigen weg door het leven te gaan met kracht, integriteit en moed.

De liederen en verhalen hebben dan ook de kou gekozen en spreken tot je over je voorouderlijke drumroots, de rendiervrouw en de wilde wijsheid in je zelf. Ze spreken tot je om dat wat nu niet meer nodig is op het koude ijs achter te laten en mee voorwaarts te nemen wat veilig bewaard is gebleven in je hart.

Voor wie

De Retreat is voor elke drumster en voor beginners mits je een basiscursus of een les hebt gevolgd. Mocht je een ander ritme muziekinstrument bespelen en deel willen uitmaken van deze drumcirkel, neem dan contact met mij op om te overleggen.

We leren de drum te bespelen met Free Hands, in Lap Style en Tar Style. Als je een shamanendrum hebt, neem deze mee. Je krijgt de gespeelde ritmen en liederen mee naar huis.

Verdere info:

Deze dagen worden verzorgd door:

Isabella Verbruggen, framedrumlerares, priesteres ~ ceremonialiste

Els Geraets, madoela, priesteres en juf aan de Vrije School

Voor verdere info en opgave: info@isabellaverbruggen.nl tel: 06 222 824 33

Deelname:€ 535,- Dit bedrag is inclusief ontbijt, lunch, vegetarische maaltijden en onbeperkt koffie, thee, water en vers fruit. Je verblijft op een tweepersoonskamer met eigen douche en toilet. De toeslag voor eenpersoonskamer is € 48,50
Data & tijdstip:
Locatie:Centrum Athanor, Hooislagen 9 Lochem
website: centrumathanor.nl