Soul Drumming

Introductie 24 september 2021

Tijdens deze avond word je meegenomen naar de boeiende wereld van de framedrum, haar oorsprong en haar muziek. Je kunt ervaren wat de ritmische muziek met je doet en ontdekken of je je verder wilt bekwamen in framedrumming. Drums zijn aanwezig. Mocht je een handdrum in je bezit hebben, neem deze dan mee.

Opgave: info@isabellaverbruggen.nl

Bijdrage: € 15
Tijdstip:19.30-21.30uur
Locatie:Cordium

Soul Drumming voor beginners, start 8 oktober 2021

Deze drumtraining brengt je in contact met de framedrum en haar erfgoed. We leren de vier verschillende drumstrokes te spelen en eenvoudige ritmen. Om echt de kracht en de schoonheid te ervaren van Soul Drumming weven het drummen samen met de walkbeat en zingen, drummen en dansen we tenslotte in een cirkel samen. Stap voor stap realiseren we dit in de training. We spelen eenzelfde ritme gedurende een lange tijd. De ritmische muziek laat ons uit het denken gaan en in diepere lagen komen. Na de allerlaatste beat is er ruimte voor verstilling en introspectie.

In de aanschaf van de framedrum krijg je advies. Bij de introductie wordt daar op ingegaan. Drums voor beginners zijn al vanaf € 45 beschikbaar. Een stembare drum met een echt vel kost € 150. Deze drums zijn online te bestellen. De drums van Eckermann kun je via mij bestellen.

De 6 bijeenkomsten vinden tweewekelijks plaats op de vrijdagavond.

Opgave en meer informatie kan via het contactformulier.

Deelname:€ 175
Tijdstip:19.30 – 21.30 uur
Data:vrijdagen: 8-22 oktober, 5-19 november, 3-17 december 2021
Plaats:Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen

Soul Drumming voor half-gevorderden

Bij aanvang van dit drumpad beheers je de basistechnieken. We spelen met Tar- en Lapstyle, op de drum zonder en eventueel met schellen. Bijeenkomsten zijn ingebed in het ritme van het seizoen. Hierin winnen de uiteenlopende ritmen aan diepgang.

De 10 bijeenkomsten vinden eenmaal in de twee weken plaats op de donderdagochtenden. De drumcursus is al gestart, instroming is mogelijk. Maximaal aantal deelneemsters is acht vanwege de nodige afstand en ruimte.

Deelname:€ 250
Tijdstip:10.15-11.45 uur
Data:najaar 2021
Plaats:Cordium, De Ruyterstraat 65, Nijmegen