Media

In het hart van framedrumming - Isabella Verbruggen

Oude wijsheid

Dit is een verhaal dat gaat over de wereld van de framedrum verweven met mijn persoonlijke belevingen en ervaringen gedurende twintig jaar. Het is opgenomen als een hoofdstuk in Herstorybook dat nog wordt uitgegeven. Zie voor meer informatie:  HERSTORY

n-en-de-drummers-waren-vrouwen-115-469

'En de drummers waren vrouwen'  vertelt over een vergeten aspect van het erfgoed van vrouwen

Een spirituele geschiedenis van het ritme

In dit boek neemt Layne Redmond ons mee naar de oorsprong en de geschiedenis van de framedrum. De drum werd als ritueel instrument gebruikt in grotten en later in de tempels van de eerste nederzettingen van onder meer het Oude Europa. In die tijd werd de aarde als een Moedergodin vereerd en het waren de vrouwen die de rituelen en ceremoniën leidden. Het ritme van hun drum hielp hen als sjamanen en als priesteressen de trancestaat te bereiken.

Aan de hand van mythen, archeologische vondsten en geschiedschrijving laat Layne de kracht van de godinnenculturen zien en de plaats van de ritmische muziek daarin. Ze legt de oude vrouwelijke ritmetradities bloot en beschrijft de inmiddels wetenschappelijk bewezen effecten van het ritme op geest, ziel en lichaam.

Met dankbaarheid aan Layne (1952 -2013). Zij heeft met haar geweldige levenswerk aan vrouwen de mogelijkheid geschonken om hun oude geboorterecht te herontdekken en het pad van de framedrum voort te zetten.

Het boek is uitgegeven in 2012 en te bestellen bij: A3BOEKEN

 

Arabisch ritme op de Tardrum

Play Video