Retreat

WinterRetreat Sacred Drumming 5-6-7- januari 2018
De WinterRetreat biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in jezelf door middel van het spelen van ritme, zang, dans en verhalen. Deze dagen kun je even pauzeren en naar binnen keren, in het stille  landschap van Athanor zijn en geïnspireerd raken. De drum is je instrument, door haar een lange tijd te bespelen kom je in diepere lagen van jezelf. In het luisteren vertelt ze jou, in het spelen klink jij door haar. Elke intentie, elk gevoel laat zich resoneren in je drum.
Drumsessies:   
Iedere sessie heeft haar eigen karakter, dat hangt af van de intentie. Zo bespelen we de drum zacht voor heling en ontspanning en juist krachtig voor dans en expressie. We bespelen haar als we ons afstemmen voor een ritueel of als we buiten zijn en de donkere aarde onder onze voeten voelen. Bovenal spelen we voor plezier en voor de beleving. Weet je ingebed en verbonden als je deel uitmaakt van een drumcirkel van vrouwen, waarin de vibraties zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht terwijl jij een innerlijke reis maakt.
Inspiratiebron:   
Na een drumsessie is er ruimte voor verstilling en volgen we het pad naar het hoge noorden. Beelden van ongerepte sneeuwvlakten en uitgestrekte bevroren meren raken je innerlijke landschap aan en versterken het gevoel van vrij en onbegrensd te zijn. Natuurlijk wachten er ook wilde oermoeders op je in warmere gebieden, maar deze verhalen en liederen hebben de kou gekozen. Ze spreken tot je over je voorouderlijke drumroots, je rendierziel en de wilde wijsheid in jezelf. Ze spreken tot je om dat wat nu niet meer nodig is op het koude ijs achter te laten en mee voorwaarts te nemen wat veilig bewaard is gebleven in je hart.
Deelname:  
Tussen de sessies in zijn er sharings e.a. en is er voldoende gelegenheid om je terug te trekken of te gaan wandelen. De Retreat is voor gevorderden en voor beginners, als je een introductie of workshop in framedrumming hebt gevolgd. Wanneer je een drum met een stok bespeelt ben je eveneens welkom. Voorafgaande aan de Retreat krijg je informatie over welke ritmen er worden gespeeld.  Naast je drum(s) wil ik je vragen een symbool, een voorwerp of iets dergelijks mee te nemen voor op het altaar en foto’s van je (voor)ouders. Ook lichte belletjes, klankschaaltjes en bergkristallen zijn welkom.                                                                                                                                 
Tijd:      Vrijdag 5 januari vanaf 19.00 uur  t/m zondag 7 januari 17.00 uur 2018.

Plaats:  Centrum Athanor, Hooislagen 9, Lochem, www.centrumathanor.nl 

Kosten: Retreat en accommodatie:  € 325, inclusief koffie, thee, fruit, lunches,   vegetarische maaltijden en met logies op een tweepersoonskamer. Met een toeslag van € 35 is een eenpersoonskamer mogelijk.

Voor meer informatie en opgave: info@isabellaverbruggen.nl