Retreat

WinterRetreat 11 t/m 13 januari 2020

Sacred Drumming biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in jezelf door middel van muziek en stilte. Deze dagen kun je naar binnen keren, in het stille landschap van Athanor zijn en geïnspireerd raken. De aarde kan dan nog wel bedekt zijn met een laag sneeuw doch in de aarde zelf beginnen de zaden langzaam te ontwaken. Wat ligt er diep in je te ontwaken? De framedrum is je instrument. Haar ritmen laten je uit het denken gaan. Haar vibraties brengen je in harmonie met jezelf. In je handen is je drum je andere hart, je diepste stem. In het spelen klink jij door haar, in het luisteren vertelt ze jou. 

De ritmes die we spelen zijn verschillend. Zo bespelen we de drum zacht voor heling, ontspanning en verstilling en spelen we de krachtige ritmen, met dans en beweging, om het vuur in ons aan te wakkeren. In de ochtenden wordt er niet gesproken, tijdens de middagsessies gaan we het landschap in. De avonden hebben een ritueel karakter.  Weet je ingebed en verbonden als je deel uitmaakt van een drumcirkel waarin de klanken zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht terwijl jij een innerlijke reis maakt. De Retreat is voor gevorderden en voor beginners, mits je een introductie of workshop in framedrumming hebt gevolgd. 

Tijd:  zaterdagavond 11 januari vanaf 17.00 uur t/m maandag 13 januari 16.00 uur. Deelname Retreat en accommodatie:  is inclusief koffie, thee, fruit, lunches, vegetarische maaltijden, logies op een 2-persoonskamer. Met een toeslag is een 1-persoonskamer mogelijk.  

Locatie: Centrum Athanor, Hooislagen 9, te Lochem. www.centrumathanor.nl