Retreat

WinterRetreat Sacred Drumming 20-21-22 januari 2019

Sacred Drumming biedt je de gelegenheid om je te verdiepen in jezelf door middel van muziek en stilte. Deze drie dagen kun je naar binnen keren, in het stille landschap van Athanor zijn en geïnspireerd raken. De aarde kan dan nog wel bedekt zijn met een laag sneeuw doch in de aarde zelf beginnen de zaden langzaam te ontwaken. Wat ligt er diep in jou te ontwaken?

De framedrum is je instrument. Haar ritmen laten je uit het denken gaan. Haar vibraties brengen je in harmonie met jezelf. In je handen is je drum je andere hart, je diepste stem. In het spelen klink jij door haar, in het luisteren vertelt ze jou. Elk gevoel laat zich resoneren in je drum.

Drumsessies: Ieder dagdeel is er een drumsessie. Deze sessies zijn verschillend. Zo bespelen we de drum zacht voor heling, ontspanning en verstilling en spelen we de krachtige ritmen, met dans en beweging, om het vuur in ons aan te wakkeren en los te laten. We bespelen de drum voor een ritueel en als we buiten zijn en de aarde onder onze voeten voelen.

Inspiratiebron: Tussen de sessies in begeven we ons op het pad naar het hoge noorden. Beelden van ongerepte sneeuwvlakten en uitgestrekte bevroren meren raken je innerlijke landschap aan en versterken het gevoel van vrij en onbegrensd te zijn. Natuurlijk wachten er ook wilde oermoeders op je in warmere gebieden, maar deze verhalen en liederen hebben de kou gekozen. Ze spreken tot je over je voorouderlijke drumroots, je rendierziel en de wilde wijsheid in jezelf. Ze spreken tot je om dat wat nu niet meer nodig is op het koude ijs achter te laten en mee voorwaarts te nemen wat veilig bewaard is gebleven in je hart.

In de ochtenden wordt er niet gesproken, tijdens de middagsessies gaan we het landschap in. De avonden hebben meer een ritueel karakter. Er is voldoende ruimte om je terug te trekken en naar buiten te gaan.
Deelname: De Retreat is voor gevorderden en voor beginners, mits je een introductie of workshop in framedrumming hebt gevolgd. Weet je ingebed en verbonden als je deel uitmaakt van een drumcirkel van vrouwen, waarin de vibraties zich vermengen, de drums gaan zingen en het ritme wint aan kracht terwijl jij een innerlijke reis maakt.

Tijdstip: Zondag 20 januari 14.00 uur tot en met dinsdag 22 januari 16.00 uur 2019.

Bijdrage: Retreat en accommodatie: € 375 inclusief 21 % btw, koffie, thee, fruit, lunches, vegetarische maaltijden, logies op een 2-persoonskamer. Met een toeslag van € 38 is een 1-persoonskamer mogelijk.

Locatie: Centrum Athanor, Hooislagen 9, te Lochem. www.centrumathanor.nl

Opgave: voor 2 januari 2019

e-mail: info@isabellaverbruggen.nl  Tel: 024- 848 21 63 / 06 222 82 433